Täna tekkis kalaisu. Elame siin keset merd ja nii vähe oleme mereande söönud, et kiiresti oli vaja minna seda viga parandama. Joe Patti Fishmarket on siin selline kõige kuulsam kalaturg, justkui kvaliteedimärk. Ootasin suuremat kohta, aga valik oli muidugi muljetavaldav. Valdav enamus kalade nimetustest olid täiesti võõrad, mõõkkala ja tuunikala oli vist ainsad tuttavad. Lest ei olnud ka päris selline nagu meie harjunud oleme. Õnneks ma olin kodutöö enne ära teinud ehk Samilt küsinud, mida ta soovitab. Grouper (kivikoha perekond) oli see kala, mida ta esimesena ütles ja leidsimegi sellise nimega kala filee. Umbes 10 dollarit nael (~pool kilo). Veel haarasime kaasa krevetid kookoseümbrises ja krabikoogid. Alligaatoriliha proovime järgmisel korral, paraadil me teda juba sõime, hää oli. Mereannid pakiti suurde kotti, kuhu kühveldati veel suurem hunnik jääd, arve oli 18 dollarit / u neljale inimesele.
Kuna meil peale soola-pipra, curry, cajunisegu ja kaneelisuhkru midagi muud polnud ja sidruni ka unustasime, siis läks kala ahju vaid soola-pipra ja apelsiniga ja tagant järele tuleb tunnistada, et nii oli kala maitse ka kõige ehedam ja mahlasem.
Krabikoogid osutusid kalakotleti sarnasteks, ainult et ikka päris krabist ja päris kaladest. Suht vänge maitsega, eriti pärast õrna kala, aga tegelikult väga head. Kookosega krevetid olid nii head, et neid tuleb kodus ka teha :)
Järgmisel korral uued kalad :)
No comments:
Post a Comment