Täna hommikul li meil eksootiline hommikusöök. Kõik alags sellest,
kuidas me eile õhtul poes pudrumaterjali juurde ostsime. Need jõnglased
söövad putru nii palju, et minu kuuks ajaks varutud pudruvaru lõppes ühe
nädalaga (ok, minu arvestusviga;). Niisiis, seisime putrude letis, mis
on suht lühike, sest peale kaerahelbe seal eriti midagi polegi, aga see
kaerahalves on väääga maitsev. Ja siis leidsime purgid, millel peal
kirjas GRITS. Valged gritsid ja kollased gritsid. Pilt purgil meenutas
mannat, aga sisu järgi on see tehtu maisist. No meil ju ka maisimanna
olemas, mõtlesime. Ostsime ära, selle valge. Tegin siis täna hommikul ja
manna mis manna, kuni maitsesime... ikka täitsa teine maitse ja üldse
mitte halb ja konsistents hamba alla polnud ka päris manna. Lugesin
siis internetist, et seda tehakse maisist (kollast) ja kuivatatud maisist (valge). Süüakse juustuga (peale raputatud riivjuust) nt peekondija muna kõrvale. Pärit on see toit just Lõunaosariikidest ja nt South Carolina ja Georgia peavad seda enda rahvustoiduks. Toit ise aga on pärit indiaanlastelt, nt Cherokeed valmistasid seda.
Kui kohvrisse mahub, siis toome kaasa ka. Meie tegime pooleks piima-veega, kuigi õpetus on vaid veega, aga siis jääb kummaline... meie jaoks... ja moosi paneme ka peale... ja mitte vorsti ega peekonit.
No comments:
Post a Comment