Saturday, 18 February 2012

Kohalikud köögiviljad.

Olles nüüdseks proovinud erinevaid puu- ja juurvilju, võib teha esimesi kokkuvõtteid :)
Õunad näevad välja nagu Prantsusmaa või Poola omad. Sellised ilusad ja läikivad, kohalikud olid. Ostsin kotitäie ja maitse oli täitsa olemas, sellise dmagusad ja mahlased. Ja kujutage ette, üks õun oli ununenud ära süüa ja nädalaga läks korralikult mädanema. See oli positiivne uudis. Poola omad ju ei idane ga mädane.
Apelsinidest. California omad on õhukese koorega, väiksemad ja hästi mahlased. Kohalikud, Florida omad, on paksud ja meie saime sellised tiba vananenud ehk kuivad eksemplarid... Ilmselt kunagi olid väga head ja magusad.
Ostsin kantaluubi, melonilaadse, ja pidime pettuma. Eelmisel korral, kui Floridas olime, olid need imeliselt head - mahlased-magusad-suussulavad. Seekord olid sihukesed seebimaitselised ja keegi ei tahtnud lõppu ära süüa... Ju ei ole hooaeg.
Kartulid on ka erilised, maitse on teistmoodi, aga harjub ruttu ja nüüdseks meile juba maitsevad. Teeme neid vaid ahjus, sest meil on NII suur ahi :)))))))))
Porgandid ei olnud magusad, isegi veidi kibedad, aga ühepajatoitu ja kastmetesse kõlbavad küll. Kapsas on tavaline kapsas.
Ja nüüd vee virsikud ja nektariinid :))) Ei ole USA oma, vaid Tšiilist, aga peal on märge, et on puu otsas valminud (tree ripe) ja ausõna - nad sulavad suus ja mahl niriseb mööda lõuga alla ja üldse on raske nende söömist lõpetada, sest nad on NII HEAD. Kilohinnaks on u 3,5 euri. olenevalt poest, vahel vähem ja vahelbeidi rohkem.
Ükspäev näppisin kaktusevilja, no oli vaja näppida, nagu väike laps. Pärast kaks päeva imestasin, miks sõrme peal torgib, aga midagi näha ei ole... siis meenus, et olin selle käega teda katsunud...

No comments:

Post a Comment